LMK Nytt nr 3/2017

LMK Nytt nr 3/2017

Publisert av Lidvard Lundanes den 27.10.17. Oppdatert 03.11.17.

  Nytt fra LMK 3/2017.

Et marked i utvikling;

Det er hele tiden nyheter på forsikringsfronten – både positive og negative. LMK kunne for noen uker siden med glede meddele LMK-klubbene at LMK har inngått en avtale med IF om videreføring av LMK-forsikringen, med virkning allerede fra nyttår 2018.

Vi vil løpende holde eierklubbene i LMK orientert omkring praktiske spørsmål knyttet til hvordan du som forsikringstaker på en enklest mulig måte skal flytte forsikringen over til IF/LMK fra nyttår. Husk at en LMK-forsikring med LMKs kompetanse på motorhistoriske kjøretøy, som en ekstra sikkerhet med på laget, vil du kun ha gjennom ordningen IF/LMK.

Ny aktør – KNA-Klubbforsikring;

LMK-forsikringen har bestått siden 1983, og sammen med Amcar-forsikringen har dette vært de to mest fremtredende aktørene på dette markedet i Norge. Nå kommer det nokså uventet inn nok en aktør fra sidelinjen, som vil ta del i dette markedet – KNA-Klubbforsikring. Forsikringsgiver i dette tilfellet er ingen andre enn LMKs avtroppende samarbeidspartner  WaterCircles Norge, som nylig har inngått et samarbeid med Kongelig Norsk Automobilklub.

Konkurranse med bismak?

Konkurranse skaper både bredt utvalg, valgfrihet og lave priser, noe forbrukerne ofte vet å verdsette og utnytte. Tilbudet er likevel mye mer enn det, da dette retter seg direkte mot LMK-klubbene og lokker med gode provisjonsordninger direkte til klubbene. Det har vært forventet at WaterCircles ville ta opp kampen for å beholde LMK-kundene, dersom de fremdeles skulle kunne overleve innenfor dette segmentet. Det har vært signalisert at tidligere sentrale LMK`ere er med på laget til WaterCircles og er en del av en ny ordning, noe som lett kan bidra til å skape forvirring ute i klubbene ved valg av produkt.

Eksistensielle veivalg – mer enn bare forsikring;

KNA-Klubbforsikringen rokker ved noe sentralt i oppbyggingen og organiseringen av LMK. Det er viden kjent at LMK-forsikringen har vært og er en grunnpilar i økonomien knyttet til LMKs drift og eksistens. Derfor var det også av høyeste prioritet for LMKs Styre å finne en ny og solid samarbeidspartner når et videre samarbeid med WaterCircles Norge ikke lenger var mulig. En KNA-Klubbforsikring berører derfor ved disse grunnleggende prinsippene for drift og finansiering av LMK.

Vil vi bli hørt?

Kongelig Norsk Automobilklub kaster seg nå inn i kampen om både forsikringstakerne og medlemmene i LMK-klubbene. Dette handler ganske enkelt om markedsandeler, og skal vi som den desidert største aktøren for motorhistoriske kjøretøyer i Norge tillate dette? Vil våre behov kunne ivaretas og bli hørt i en organisasjon som omhandler alle typer kjøretøy – også moderne el.biler?

Veien videre;

Klubbene vil nå få to forsikringsvalg i direkte konkurranse med hverandre, men en prioritering bort fra LMK vil også være et mulig skritt i retning av nedleggelse av den organisasjonen vi i dag kjenner. LMK er mye mer enn bare forsikring, og dette bør bli tungtveiende argumenter på vektskålen ved kommende valg av forsikringsselskap.

LMK har invitert til en Strategikonferanse 13. januar 2018. Møt opp slik at vi kan ta en føling på temperaturen innad i egen bevegelse, med gode råd på veien videre. Det trenger vi nå!

Stein Christian Husby

Generalsekretær LMK